Indexul Masei Corporale

Indicele Masei Corporale (IMC)

O metoda foarte buna pentru a-ti verifica starea de sanatate este sa-ti evaluezi periodic Indicele de Masa Corporala (IMC).

Ce este indexul masei corporale?

Doctorii, asistentele si alti profesionisti din domeniul sanatatii la nivel global folosesc indexul masei corporale pentru a determina daca o persoana este supraponderala sau obeza. Ultimile statistici britanice publicate in 2004 au indicat ca aproape un sfert din adulti sunt obezi. Aceste statistici revela faptul ca acesti oameni sunt mult mai expusi la boli de inima, diabet, infarct si anumite tipuri de cancer, cum ar fi cancerul la san si cel de colon.

Alte probleme de sanatate cauzate de kilogramele in plus ar include osteoartrita si alte probleme emotionale cum ar fi depresia si pierderea respectului de sine. Un dezavantaj al indexului masei corporale este faptul ca nu ia in considerare cantitatea de grasime a unei persoane care reprezinta reperul riscului unor viitoare probleme de sanatate.

Calculeaza-ti indicele masei corporale

Inaltimea(cm):
Greutate(kg):

Indexul masei tale corporale este calculat prin impartirea kilogramelor la metrii patrati inaltimii tale. Rezultatul pe care il obtii este clasificat in urmatoarele grupuri:

Rezultat IMC Valoare index masa corporala
Subponderal mai mic de 18.5
Ideal intre 18.5 si 25
Supraponderal intre 25 si 30
Obez intre 30 si 40
Obezitate morbida mai mare de 40

Indexul Masei Corporale (IMC) - ne ofera informatiii despre starea de normoponderabilitate, subponderabilitate sau supraponderabilitate.

Linkuri Utile